Зеленський дав команду на масові рейди по країні

Зеленський дав команду на масові рейди по країні

Концерти, розважальні заклади тощо — останніми днями бачимо багато публічних рейдів правоохоронців та військовослужбовців ТЦК ЗСУ, маємо відповідь чому це відбувається.

Згідно з джерелами Ukrainian Military Pages в керівництві правоохоронних органів, вказівка на проведення спільних заходів надійшла з Офісу Президента України.

Проблемні питання мобілізації та комплектування військ були розглянуті на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача у понеділок 7 жовтня. Одним з наслідків також стало рішення про перегляд до 15 листопада бронювання критичних підприємств схвалене Урядом 8 жовтня.



Спільні заходи, до яких залучені працівники СБУ (під час рейдів їх зазвичай можна відрізнити за цивільним одягом або балаклавах), Військової контррозвідки (ВКР), Національної поліції, військовослужбовців Національної гвардії та територіальних центрів комплектування (ТЦК) Збройних Сил України, спрямовані на роботу у трьох напрямках: контрдиверсійні завдання (виявлення російських шпигунів та «ждунів»), розшук військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини (СЗЧ), а також проведення мобілізаційних заходів.

Щодо мобілізаційних заходів, то вони мають на меті проведення оповіщення військовозобов'язаних громадян для проходження військово-лікарських комісій (ВЛК), розшук та доставлення до ТЦК тих громадян, які раніше не з'являлися за повістками. Крім того, під час рейдів, затримуються і доставляються до ТЦК, для складання протоколів про адміністративне правопорушення за ст. 210-1 КУпАП, громадяни чоловічої статі, які не мають при собі військово-облікових документів, тим самим порушуючи оновлений закон про мобілізацію.



Крім згаданих вище рейдів, правоохоронні органи також отримали вказівку закрити схеми ухилення від мобілізації за допомогою корупції у медичній сфері. Саме тому активізувалися викриття та арешти у структурах МСЕК, ВЛК та звичайних лікувальних закладах, де лікарі за хабарі ставили фіктивні діагнози військовозобов'язаним громадянам, тим самим надаючи їм можливість ухилятися від призову на військову службу.